Spectaculaire demonstraties op Landmachtdagen (video)

Scholieren en Defensiepersoneel hebben vandaag als eersten de indrukwekkende demonstraties met rijdend en vliegend materieel gezien. De shows zijn dit weekend voor iedereen te bezoeken tijdens de Landmachtdagen op de Johannes Postkazerne in Havelte.

De landmacht laat zien nooit alleen op missie te gaan, maar altijd samen met andere krijgsmachtdelen. Er zijn onder meer demonstraties van zwaar landmachtmaterieel als de Leopard 2 gevechtstank en het nieuwe Infanterie Gevechtsvoertuig CV90, die zij aan zij met gevechts- en transporthelikopters van de luchtmacht optreden.

Scholieren en Defensiepersoneel hebben vrijdag 28 mei 2010 als eersten de indrukwekkende demonstraties met rijdend en vliegend materieel gezien. De shows zijn dit weekend voor iedereen te bezoeken tijdens de Landmachtdagen op de Johannes Postkazerne in Havelte.

De bezoeker krijgt een goed beeld hoe Apaches, Chinooks en Cougars de grondtroepen in het uitzendgebied ondersteunen. Het is voor het eerst dat de CV90 op de Landmachtdagen in actie komt. Eerder was dit voertuig alleen te bezichtigen op de static shows.

Mee op missie

Havelte laat zien hoe de landmacht een bijdrage levert aan de vrede en veiligheid, zowel in Nederland als de rest van de wereld. Of het nu is in de tropische hitte van Afrika of de vrieskou rond de poolcirkel, de professionals van de landmacht voeren hun taken uit. “Mee op missie” is dan ook het thema van deze Landmachtdagen.