Bedrijfsleven en overheid in debat over ontwikkelingshulp

Het ministerie van Economische Zaken organiseert op donderdag 10 juni 2010 een debat over het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) ‘Minder pretentie, meer ambitie. Ontwikkelingshulp die verschil maakt.’

De WRR pleit in het in januari 2010 verschenen rapport onder andere voor grotere aandacht voor productieve sectoren in de economie bij ontwikkelingssamenwerking en een grotere betrokkenheid van het bedrijfsleven. Doel van de bijeenkomst is het bedrijfsleven (en brancheorganisaties) de kans te geven hun visie te geven op het WRR-rapport en de mogelijke aanpassing van het ontwikkelingsbeleid.

Plenaire sessie

Minister van der Hoeven opent de bijeenkomst. Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, geeft zijn visie op het rapport en dr. Robert Went, coördinator van de projectgroep ontwikkelingssamenwerking van de WRR, geeft een presentatie. Na deze plenaire sessie zullen de deelnemers in werkgroepen discussiëren over hoe het bedrijfsleven kan bijdragen aan ontwikkelingssamenwerking, waarna Maarten Brouwer, Ambassadeur Ontwikkelingssamenwerking, verantwoordelijk voor de beleidsreactie op het WRR-rapport, zijn reactie zal geven.

Aanmelden

De door de ministeries van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, NL EVD Internationaal, VNO-NCW en FMO georganiseerde middag vindt plaats bij het ministerie van Economische Zaken van 14:00 tot 17:30 uur. Geïnteresseerde Bedrijven kunnen zich aanmelden via de website van Agentschapnl aanmelden.