Eurlings zegt 4,6 miljoen voor nieuw station Maastricht toe

Op de lightrailroute tussen Maastricht en Heerlen komt een nieuw station. Per uur zullen daar 6 treinen in beide richtingen stoppen. Het nieuwe station wordt eind 2011 opgeleverd zodat het opgenomen kan worden in de dienstregeling 2012. Minister Eurlings heeft toegezegd 4,6 miljoen Euro bij te dragen voor de bouw van het station.

“ Limburg is het begin van Europa,” zei minister Eurlings bij de bekendmaking. “Daarom investeren wij fors in de bereikbaarheid. Zowel op de weg als in het spoor. En we zijn er nog niet. Zolang ik er zit pak ik alles aan wat ik kan.”

Het nieuwe station komt bij bedrijventerrein Beatrixhaven. Er komen twee perrons van ieder 120 meter lang. Een onderdoorgang onder het spoor moet het station bereikbaar maken voor voetgangers en fietsers. Via een aparte verbindingsweg vanaf de A2 en de A79 wordt het station rechtstreeks bereikbaar voor auto’s.

Bij het station komen 5 fietskluizen, een onbewaakte fietsenstalling met ruimte voor 80 fietsen. De gemeente legt in eerste instantie 400 parkeerplaatsen aan. In een later stadium wil de gemeente het aantal parkeerplaatsen uitbreiden tot 1.000 à 1.400. Daarmee kan het station zich ontwikkelen tot een groter vervoersknooppunt of transferium.