Gemeenten verbeteren dienstverlening aan ondernemers

De gemeenten Almere, Boskoop, De Marne, Hoogeveen, ’s-Hertogenbosch, Waddinxveen en Zwolle werken hard aan het verbeteren van de dienstverlening aan ondernemers. Ze kregen daarvoor maandag 7 juni 2010 een Bewijs van Goede Dienst.

Dit certificaat is het bewijs dat de gemeenten voortgang boeken bij het verbeteren van de dienstverlening aan bedrijven. Er zijn inmiddels 24 gemeenten die een Bewijs van Goede Dienst hebben ontvangen. En nog eens 50 gemeenten staan op de nominatie. Minister van der Hoeven reikte op 26 mei 2010 het eerste Bewijs van Goede Dienst uit voor een uitvoeringsinstantie. Dat ging naar de Kamer van Koophandel Zuid West Nederland.

Verminderen regeldruk

Het Bewijs van Goede Dienst is één van de acties van de ministeries van Economische Zaken en Financiën om het merkbaar verminderen van regeldruk te ondersteunen. In het Bewijs wordt zichtbaar waar overheidsdiensten onder dan wel boven een aantal minimumnormen scoren. Zo worden bijvoorbeeld de klanttevredenheid, de aanvraagtermijnen en de responsesnelheid van de overheidsdienst tegen het licht gehouden evenals het inhoudelijke kennisniveau bij het apparaat.

Verbetering van de service

Op het certificaat staan de resultaten van de meting en de nodige verbeteracties. Het certificaat draagt bij aan een betere dienstverlening aan bedrijven en maakt zichtbaar dat de gemeenten serieus werk maken van een verdere verbetering van de service.