Bouw in Beeldprijs 2010

De foto’s van prijswinnaar Erik Klein Wolterink zijn tot 1 augustus te zien in het Cobra museum te Amstelveen. Fotograaf Klein Wolterink won de ‘Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home’.

Klein Wolterink werd verkozen boven negen andere veelbelovende genomineerde fotografen. Hij gaf zijn serie foto's de titel 'Terug Thuus' mee, Achterhoeks voor het Engelse ‘Black Home’, het thema van de ‘Bouw in Beeldprijs’ van dit jaar.

Want voor de ‘Bouw in Beeldprijs 2010’ ging hij letterlijk terug naar huis. Althans, naar zijn ouderlijk huis diep in de Achterhoek. Zijn ouders hebben dit huis inmiddels verkocht aan mensen ‘uut 't west'n’ die er een B&B van hebben gemaakt. Erik heeft met materiaal uit archieven, foto's van oude en huidige bewoners en nieuw te maken foto's de geschiedenis van zijn ouderlijk huis vastgelegd.

Kern van het thema

De jury oordeelde dat het werk van Klein Wolterink "meer dan de vertaling in streekdialect van het thema is. Met treffende beelden wordt hier creatief de kern van het thema geraakt. Goeie beelden, interessant gegroepeerd in een duidelijke, overzichtelijke presentatie. Een keuken die door de jaren heen ‘Thuus’ onveranderlijk bleef."

De prijs, die in 2010 voor de vierde keer is uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van 10.000 €. Inmiddels behoort de ‘Bouw in Beeldprijs’ tot één van de belangrijkste fotografieprijzen van Nederland.

De tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen is voor het publiek toegankelijk van 22 juni tot en met 1 augustus op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: http://www.cobra-museum.nl/nl/entree.html