Internationale samenwerking sleutelrol in Afghanistan (video)

Voor ons als Nederlandse krijgsmacht is samenwerking essentieel. Het zijn de woorden van generaal-majoor Mart de Kruif, die als ISAF-commandant over Zuid-Afghanistan leiding gaf aan 40.000 militairen. Samen met luitenant-generaal Jouke Eikelboom, in 2007 Plaatsvervangend Hoofd Luchtoperaties ISAF, blikt hij in een nieuwe aflevering in de online videoserie '4 Jaar Afghanistan' terug op het belang van internationale samenwerking.

Vanuit zijn ervaring weet De Kruif als geen ander hoe samenwerking het best tot zijn recht komt. "Als je kwaliteit levert en je bent bereid dezelfde risico's aan te gaan als je bondgenoten, dan zie je dat de samenwerking veel soepeler en veel makkelijker loopt", aldus de generaal.

In Afghanistan werken verschillende landen als een team binnen de ISAF-missie. Ook voor het Nederlandse optreden is deze internationale samenwerking essentieel.

Serie

Defensie blikt in de serie tot augustus terug op de Nederlandse inzet in Uruzgan en in Afghanistan als geheel. De nieuwe aflevering ‘Internationaal team’ is te zien op www.defensie.nl en op het YouTube-kanaal van Defensie (www.youtube.nl/defensie).