Aanmelding eParticipatie Award 2010 geopend

Vanaf 1 juli kunnen nominaties worden aangemeld voor de eParticipatie Award 2010. De nominatieronde sluit 1 september a.s. Twitter dit berichtTwitter dit bericht (extern).

Het ministerie van Binnenlandse Zaken organiseert de eParticipatieAward dit jaar voor de derde keer. De prijzen worden uitgereikt aan het beste eParticipatie-initiatief uit de samenleving en aan het beste eParticipatie-initiatief van een overheid.

Onder eParticipatie wordt verstaan het benutten van informatie- en communicatietechnologie om burgers meer te betrekken bij het verbeteren van publieke dienstverlening, openbaar bestuur en sociale samenhang.

Criteria

De eParticipatie Award 2010 gaat naar het eParticipatie-initiatief dat op de beste praktische en innovatieve wijze invulling geven aan een of meer van de drie participatie-normen van de BurgerServiceCode: 'ontvankelijk bestuur', 'verantwoordelijk beheer' en 'actieve betrokkenheid'. Het is een vereiste dat het initiatief online is tijdens de aanmeldingsperiode voor de eParticipatie Award.

De initiatieven in de eParticipatie Monitor maken ook onderdeel uit van deze nominatieronde. Deze monitor brengt eParticipatie-initiatieven in kaart.

De jury onder voorzitterschap van bestuurder en oud-politicus Tom Kok, selecteert twee maal vijf genomineerden en wijst een winnaar in beide categorieën aan.

Aanmelden
Mail uw eParticipatie-initiatief naar info@burgerlink.nl onder vermelding van initiatief eParticipatie Award 2010. Beschrijf in deze e-mail de volgende kenmerken van het aangedragen initiatief:

  • naam
  • een korte omschrijving (maximaal 200 woorden)
  • naam van de initiatiefnemer (organisatie)
  • contactgegevens van de initiatiefnemer (organisatie)
  • doel
  • doelgroepbeschrijving
  • aantal gebruikers
  • de looptijd

Prijsuitreiking

De eParticipatie Award 2010 wordt tijdens het congres Burger Bewust op 14 oktober a.s. uitgereikt. De bekendmaking van de winnaars is ook te volgen via Twitter #burger2010 en #ePAW10.