Nieuwe leden Commissie leeftijdsonderzoek benoemd

Vandaag heeft Minister Hirsch Ballin van Justitie drie nieuwe leden van de commissie leeftijdsonderzoek benoemd. Deze commissie houdt op onafhankelijke wijze toezicht op de methoden en procedures voor het leeftijdsonderzoek in de asielprocedure. Mevrouw Mr. A. Broekers-Knol volgt mevrouw Prof. Dr. H.M. Dupuis op als voorzitter van de commissie. Daarnaast werden mevrouw Dr. L. Meijerman en mevrouw C.W.A. Jonker benoemd als leden van de commissie.

De minister dankte mevrouw Dupuis, die zes jaar lang voorzitter van de commissie was en prees onder meer haar inzet voor de verbeteringen van het protocol leeftijdsonderzoek. Ook mevrouw Mr. P.Ch. Lodders-Elffericht  en Prof. Dr. G.J.R. Maat die ieder op eigen wijze een bijzondere bijdrage aan het werk van de commissie leverden, kregen lof toegezwaaid voor hun inzet. De minister noemde het wetenschappelijk onderzoek van de heer Maat op het gebied van leeftijdsonderzoek dat internationaal erkend wordt, essentieel voor de totstandkoming van het leeftijdsonderzoek in Nederland.

Naast mevrouw Broekers-Knol, die onder meer lid is van de Eerste Kamer voor de VVD, werden mevrouw Meijerman en Mevrouw Jonker benoemd als nieuwe leden van de commissie. Mevrouw Meijerman beschikt door haar werk voor het Nederlands Forensisch Instituut over veel expertise over de wijze waarop het leeftijdsonderzoek kan worden vormgegeven. Mevrouw Jonker is werkzaam voor de OVSE.