Prins van Oranje bezoekt Brigade Speciale Beveiligingsoprachten (video)

Kroonprins Willem-Alexander heeft gisteren in Huis ter Heide een bezoek gebracht aan de Brigade Speciale Beveiligingsoprachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee.

Tijdens een demonstratie liet het arrestatieteam zijn mogelijkheden zien. Na afloop sprak de Prins met het aanwezige personeel over onder meer geweldsbeheersing. Ook kreeg hij uitleg over de nieuwste observatietechnieken.

De marechaussee beschikt over 8 mobiele eenheden, de zogeheten ME-pelotons. Deze zijn getraind in individuele en collectieve geweldsbeheersing. Voor het optreden in een hoger geweldsspectrum kan de marechaussee de bijstandseenheden inzetten. Deze eenheden maken gebruik van rupsvoertuigen van het type YPR, die onder meer barricades omver kunnen rijden.

Kroonprins Willem-Alexander heeft 2 september 2010 in Huis ter Heide een bezoek gebracht aan de Brigade Speciale Beveiligingsoprachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee.

Air Marshals

Personeel van de BSB gaf tijdens het bezoek een demonstratie van het Air Marshal Programme. Dit onderdeel van de marechaussee bestaat uit niet-geüniformeerde veiligheidsagenten. Zij reizen indien nodig mee in een verkeersvliegtuig.