Nederlands bedrijfsleven gaat elektrisch in Shanghai

De eerste volledig elektrisch aangedreven auto voor de koeriers- en expressindustrie is vandaag door minister Eurlings en Peter Bakker, de CEO van TNT, in Shanghai onthuld. Het Nederlandse TNT gaat direct de eerste vijf van een gehele vloot van elektrische auto’s inzetten in de Chinese stad.

De minister onthulde de auto in het Holland Paviljoen op de World Expo in Shanghai tijdens het Responsible Transport Forum. Dit forum is georganiseerd door belanghebbenden in de transportwereld en de Nederlandse overheid met als doel duurzaam en veilig transport te promoten. Tijdens de bijeenkomst hebben circa 100 deelnemers uit de industrie, overheid en academische wereld ervaringen en ideeën uitgewisseld hoe transport verantwoorder kan worden ingericht.

Onder leiding van minister Eurlings presenteren het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid zich in Shanghai als investeringspartners voor duurzame economische ontwikkeling. TNT is een leidend voorbeeld voor de toepassing van duurzaam transport. CEO Bakker herhaalde dat het bedrijf 45% van haar CO2 uitstoot wil hebben beperkt in 2020. Minister Eurlings benadrukte dat Nederland door haar geograftie en dicht electriciteitsnetwerk aantrekkelijke investeringsmogelijkheden biedt voor elektrisch rijden. De overheid zet daarom stevig in op de ontwikkeling van infrastructuur, fiscale voordelen en launching customership (de overheid neemt als belangrijke afnemer een stimulerende, lancerende rol in bij de toepassingen van nieuwe technieken).

Deze foto is te downloaden in hoge resolutie.