Hondenbiatlon gelijktijdig in Woensdrecht en Tarin Kowt

Ruim 80 hondengeleiderteams hebben het gisteren tegen elkaar opgenomen tijdens de Internationale Hondenbiatlon op Vliegbasis Woensdrecht. Tegelijkertijd liepen de hondengeleiders van het Apache-detachement de Afghaanse tegenhanger van de hondenbiatlon op de internationale basis in Tarin Kowt.

Het parcours in Woensdrecht bestond uit 20 hindernissen, enkele dressuuroefeningen en schietproeven, verspreid over 10 kilometer. Bij de hondenbiatlon worden met name het uithoudingsvermogen en de samenwerking tussen hond en begeleider beproefd. Werksituaties werden in het parcours zo realistisch mogelijk nagebootst.

Beveiliging Apache-detachement

Het Apache-detachement TK-9 kijkt met trots terug op de primeur van de eerste editie van de ISAF-hondenbiatlon. De deelnemende teams streden onder aanmoediging van vele toeschouwers om de eerste kampioenstitel. De hondengeleiders zijn uitgezonden om de Apache's en de medewerkers van het helikopterdetachement te beveiligen.

De deelnemende teams waren afkomstig uit België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zwitserland en Nederland en hebben een militaire of politie achtergrond. De organisatie van deze 19e editie was in handen van het Bureau Wedstrijd Sport van de luchtmacht in samenwerking met de hondensectie van Vliegbasis Woensdrecht.