VROM en VWS belonen sterke oplossingen voor de onderkant van de woningmarkt met Zilveren Woonladder

Tot 17 september 2010 kunnen organisaties voor de vijfde en laatste keer hun woonprojecten indienen voor de Zilveren Woonladder. De Zilveren Woonladder is een prijsvraag voor woonvormen die niet tot de reguliere woningmarkt horen.

Dit jaar gaat de prijs, waarmee een bedrag van euro 10.000,- gepaard is, naar een sterk woonproject dat de afgelopen jaren duurzame oplossingen heeft geboden aan bewoners aan de onderkant van de woonladder.
Sinds 2006 reiken de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en de Minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport tezamen de prijs ‘De Zilveren Woonladder’ uit.

Onbeperkt houdbaar
Het thema van 2010 is ‘Onbeperkt houdbaar!’. Het gaat om vruchtbare en houdbare vormen van samenwerkingen en oplossingen op het gebied van maatschappelijke opvang. Projecten moeten aantoonbaar ten minste 3 jaar in exploitatie zijn, een ontwikkeling in resultaten laten zien en ook toekomstperspectief hebben. De Zilveren Woonladder 2010 wordt 16 november tijdens de conferentie ‘Wonen in de backyard uitgereikt.

Projecten indienen
Organisaties kunnen hun projecten indienen tot vrijdag 17 september 2010. Criteria, informatie en indienformulieren staan op: www.laaglandadvies.nl onder het kopje innovatieprogramma’s.
De organisatie van de prijsvraag wordt verzorgd door Laagland’advies. Voor vragen en meer informatie: Laagland’advies, 030 6927090, zilverenwoonladder@laaglandadvies.nl.

Vorig jaar is de Zilveren Woonladder uitgereikt aan ‘JES GO4it’, een woonproject van daklozen in zelfbeheer in Amsterdam met HVO-querido, Woonstichting Eigen Haard, gemeente Amsterdam, Stichting voor maatschappelijk dienstverlening Puur Zuid en de Hogeschool van Amsterdam. Informatie over dit project en de best practices van eerdere jaren vindt u op www.laaglandadvies.nl.
Zie ook het persbericht: je-eigen-stek-go4it-winnaar-zilveren-woonladder