Dit najaar veel hinder op de weg

Ook dit najaar werkt Rijkswaterstaat aan de aanleg van extra rijstroken en spitsstroken om de doorstroming te verbeteren. Automobilisten die dit najaar de weg op gaan, moeten daarom rekening houden met extra vertragingen. 

Onderhoudswerkzaamheden in combinatie met de uitvoering van spoedaanpakprojecten leveren hinder op. Het herfstweer en de drukte op de wegen leiden ook tot extra vertraging. De grootste hinder verwacht Rijkswaterstaat op de A1, A2, A20 en de A28. Er wordt zo hard gewerkt om sneller beter door te kunnen rijden. Ga goed voorbereid op weg en kijk op www.vananaarbeter.nl waar de werkzaamheden dit najaar plaatsvinden.

Verwachte hinder

Rijkswaterstaat verwacht vooral veel hinder op de A1 tussen Amsterdam en knooppunt Eemnes, op de A28 tussen Zwolle en Meppel en op de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. In de weekenden wordt ook veel gewerkt op de A2 tussen de knooppunten Everdingen en Deil en op de A20 bij Rotterdam. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Zo worden veel werkzaamheden in de weekenden en in de nachten uitgevoerd en wordt op sommige trajecten voordelig openbaar vervoer aangeboden. Kijk op voor meer informatie en een overzicht van de overige werkzaamheden op www.vanAnaarBeter.nl.

Spoedaanpak

In 2010 werkt Rijkswaterstaat nog meer dan vorige jaren aan de weg. Naast de onderhoudswerkzaamheden gaat het om de uitvoering van dertig spoedaanpakprojecten op fileknelpunten. Om op deze fileknelpunten de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken, pakt Rijkswaterstaat deze voor mei 2011 aan. Zoals de aanleg van een extra rijstrook op de A28 tussen Zwolle en Meppel.

Tien van deze 30 projecten worden ook voor mei 2011 voor het verkeer opengesteld. Op een aantal spoedaanpakprojecten wordt gekozen om werkzaamheden uit te voeren met hevige, maar veel korter durende hinder voor de weggebruiker. Verkeer kan hierdoor sneller beter doorstromen. De werkzaamheden leveren dit jaar circa 300 kilometer aan nieuwe rijstroken op.

Meer informatie

Weggebruikers die meer willen weten over alle werkzaamheden die Rijkswaterstaat dit najaar uitvoert, kunnen kijken op www.vanAnaarBeter.nl of bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis). Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, navigatiesysteem of internet.