100ste snelle groeier gestart

Jan Hein Boll, de 26-jarige directeur van het it-bedrijf Nedstars, is de 100ste ondernemer die mee doet aan het programma Groeiversneller van het ministerie van Economische Zaken. 

Ambitieuze Nederlandse bedrijven stimuleren

Vrijdag 10 september 2010 startten 28 ondernemers met dit programma. Economische Zaken wil hiermee ambitieuze Nederlandse bedrijven stimuleren sneller door te groeien. Ondernemers met een jaaromzet van enkele miljoenen worden mede door andere ondernemers in vijf jaar tijd geholpen door te groeien naar een omzet van 20 miljoen of meer. 

Snelle groeiers

Minister van der Hoeven van Economische Zaken: ‘Snelle groeiers leveren een belangrijke bijdrage aan innovatie, werkgelegenheid en productiviteitsstijging en dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken. Nederland kent relatief weinig snelle groeiers terwijl zij juist essentieel zijn voor de innovatiekracht. Met dit programma willen we dat veranderen.’

Realiseren van ondernemersdroom

Groeiondernemers worden gedreven door het realiseren van hun ondernemersdroom. Het programma haakt aan bij de groeiambities die aan het eigen ondernemershart liggen.

De deelnemende bedrijven krijgen ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, marktbenadering, innovatie, internationalisering, intellectueel eigendom, financiering en strategie.

De uitvoering van het programma doet PricewaterhouseCoopers, Managementcentrum De Baak, AKD Prinsen Van Wijmen, Philips Applied Technology en Port4Growth.