Internetconsultatie gewasbeschermingsmiddelen

Als gevolg van nieuwe regelgeving van de Europese Unie op het gebied van gewasbescherming houdt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de Nederlandse regelgeving tegen het licht. De Europese regelgeving leidt tot wijziging van een aantal maatregelen van bestuur, namelijk het Besluit gewasbeschermingsmiddelen en biociden, het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer, het Besluit lozen buiten inrichtingen en het Warenwetbesluit machines.

Het ontwerp van de wijzigingen in de algemene maatregelen van bestuur is nu klaar. Het ontwerpbesluit is in te zien op de algemene consultatiewebsite van de Rijksoverheid, internetconsultatie.nl.

Mensen en organisaties die te maken hebben met gewasbescherming, zoals boeren, milieuorganisaties en waterbedrijven, maar ook producenten van en handelaren in gewasbeschermingsmiddelen en spuitmachines, kunnen via deze website opmerkingen maken over het ontwerpbesluit. Dit kan tot en met 11 oktober 2010. De reacties worden betrokken bij het opstellen van de definitieve versie van het ontwerpbesluit.