Verdubbeling deelnemende bedrijven aan project Eerst de Klas

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij het project Eerst de Klas. Zij geven hiermee invulling aan maatschappelijke verantwoordelijkheid én creëren potentiële werknemers. Bedrijven in Nederland hebben veel baat bij goed onderwijs. Meer academici voor de klas is iets waar ook het bedrijfsleven achter staat.

In september is de tweede lichting enthousiaste deelnemers aan Eerst de Klas gestart.

De volgende elf nieuwe bedrijven hebben zich bij het project aangesloten: Siemens, ING, Aon, Corus, Connexxion, The Brown Paper Company, Stork Technical Services, Brezan, Alcatel-Lucent, TNO en RET.

De bedrijven leveren een bijdrage aan het leiderschapsprogramma van Eerst de Klas waarin de deelnemers belangrijke competenties uit het bedrijfsleven ontwikkelen. Zo maken de jonge academici niet alleen kennis met het leraarschap maar ook met het leiderschap.

Staatssecretaris Marja Van Bijsterveldt is enthousiast over de nieuwe aanwas van bedrijven die willen bijdragen aan het verminderen van het lerarentekort en het verbeteren van het onderwijs in Nederland. “Op deze manier krijgen we meer hoogopgeleiden voor de klas en betere managers in het bedrijfsleven”, aldus de staatssecretaris.

Eerst de Klas is één van de maatregelen die Van Bijsterveldt neemt om de kwaliteit van de lerarenopleidingen te verhogen en de instroom van academici in het onderwijs te vergroten.