Overheid gunt telecomcontracten aan Vodafone, BTC Teleconsult en KPN

Vodafone, BTC Teleconsult en KPN zijn de winnaars van drie overheidsbrede aanbestedingen op het gebied van telecommunicatie. Vodafone won de aanbesteding van mobiele spraak- en datadiensten, BTC Teleconsult de aanbesteding voor de levering van 'end user devices' (zoals mobiele telefoons) en KPN de aanbesteding voor het afhandelen van inbound-telefoonverkeer (de 0800 en 0900 nummers) met grote volumes. In het totaal gaan meer dan tweehonderd overheidsorganisaties van hun diensten gebruikmaken.

De aanbestedingen zijn uitgevoerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, als onderdeel van het programma Overheidstelecommunicatie 2010 (OT2010).

De contracten die nu gesloten gaan worden, krijgen een looptijd van maximaal zes jaar en vertegenwoordigen een omzet van enkele honderden miljoenen euro´s. Tot de overheidsorganisaties die van deze contracten gebruik gaan maken behoren, naast de twaalf ministeries die het initiatief namen voor de aanbestedingen, provincies, gemeenten, zelfstandige bestuursorganen en zorg- en onderwijsinstellingen. Een overzicht van alle deelnemers staat op www.OT2010.nl

OT2010 hoopt binnenkort ook bekend te maken welke leveranciers de OT2010-contracten voor vaste telefonie en SMS-gatewaydiensten hebben gewonnen. Die contracten worden later gegund, omdat twee partijen bezwaar hebben gemaakt tegen het voorgenomen gunningsbesluit.

Meer informatie over de aanbestedingen en het programma OT2010 vindt u op www.OT2010.nl