Wereldprijs 2010 voor duurzame ideeën of projecten

Iedereen kan tot vrijdag 15 oktober een goed idee voor of een project over duurzaamheid bij de ASN Bank indienen. De prijs bestaat uit een bedrag van euro 20.000 en professionele begeleiding.

De ASN Bank organiseert voor het derde achtereenvolgende jaar de Wereldprijs. Deze prijs is bedoeld als een aanmoediging voor mensen die met een goed idee of project de samenleving duurzamer willen maken. Op de internetcommunity www.voordewereldvanmorgen.nl kan iedereen zijn idee of project indienen.

Begeleiding

Met de € 20.000 van de Wereldprijs kan de winnaar wel even uit de voeten. Maar zelfs het beste initiatief heeft in het begin een steuntje in de rug nodig. Daarom kan de winnaar professionele begeleiding van GreenWish krijgen bij het realiseren van zijn of haar idee. Als een idee bijdraagt aan een doelstelling van het ministerie van VROM, kan men ondersteuning aanvragen via Idee VROM.

Inzendingen

Ruim 150 mensen plaatsten al een duurzaam of sociaal project op voordewereldvanmorgen.nl om mee te dingen naar de wereldprijs. Opvallend veel projecten hebben als thema :

  • duurzame energie
  • gezonde voeding
  • webshops voor duurzame producten.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de prijs heeft plaats op donderdag 18 november in Amsterdam. Leden van Voor de Wereld van Morgen ontvangen een uitnodiging.

Indienen: tot vrijdag 15 oktober indienen
Wie: iedereen

Uitreiking: donderdag 18 november
Wie: inzenders en Leden van Wereld voor Morgen

Meer informatie