Veelzijdig mbo tijdens de week van het beroepsonderwijs

Op 4 oktober start voor de tweede keer de '6-Daagse beroepsonderwijs'. Onder het motto 'Veelzijdig mbo' vinden zes dagen lang in het hele land evenementen plaats die in het teken staan van vakmanschap, ambacht en talent. De aftrap vindt maandag plaats tijdens CompetentCity in Ede. De bezoekers komen in aanraking met het rijke aanbod van het beroepsonderwijs. Ook staatssecretaris Van Bijsterveldt is daarbij aanwezig, die alvast vooruit blikt: 'Of het nu gaat om de slager, de loodgieter of de zilversmid. Het gaat allemaal om vakmanschap waar iedereen dagelijks profijt van heeft. Deze week demonstreert hoe inspirerend het beroepsonderwijs is!'

Dag van de Stage

Tijdens de Dag van de Stage op 5 oktober worden ruim 200.000 leerbedrijven uitgenodigd om hun stagiair(s) in het zonnetje te zetten. Op het Haagse Plein etaleren mbo-studenten hun kunsten tijdens vakdemonstraties en strijden onderling mee in vakwedstrijden. Aansluitend gaan vertegenwoordigers uit politiek, bedrijfsleven en beroepsonderwijs in Sociëteit De Witte in debat over het belang van goede stageplaatsen. Op woensdag helpt staatssecretaris Van Bijsterveldt mbo-studenten die zich vrijwillig inzetten voor een ziekenhuis en een zorginstelling.

Landelijke Ambassadeur Beroepsonderwijs

Op vrijdag maakt Van Bijsterveldt in Aalsmeer tijdens een spannend slotgala de nieuwe Landelijke Ambassadeur Beroepsonderwijs bekend. Het publiek heeft tot 4 oktober de mogelijkheid om een stem uit te brengen op één van de 51 genomineerde mbo-studenten die onlangs als uitblinker zijn uitgeroepen.

De 6-Daagse beroepsonderwijs wordt georganiseerd door de MBO-Raad, MBO2010, Stichting BBN en Colo, en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW.