Peter Elverding ontvangt Paul Nouwen Award

“Zijn denken heeft een belangrijke doorbraak betekent in het versnellen van de besluitvorming rond infrastructuur en zorgt ervoor dat Nederland bereikbaar blijft.” Volgens de jury is dit één van de reden waarom Peter Elverding de Paul Nouwen Award verdient. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft deze Award vandaag aan Peter Elverding uitgereikt.

Peter Elverding werd in november 2007 door minister Eurlings gevraagd om voorstellen te doen om de besluitvorming rond infrastructuur te versnellen. Op basis van de adviezen van de Commissie Elverding heeft minister Eurlings onder meer de Spoedaanpak en de nieuwe Tracéwet ontworpen. Minister Eurlings: “Het innovatieve denken van Peter Elverding heeft Nederland uit het slop gehaald.” Als alle maatregelen uit het advies worden overgenomen kan de besluitvorming rond infrastructuur worden gehalveerd. Voor zijn stuwende kracht ontving Peter Elverding vandaag de Paul Nouwen Award uit handen van minister Eurlings.

De Paul Nouwen Award is een tweejaarlijkse award die wordt toegekend aan een persoon die zich heeft onderscheiden met aansprekende en vernieuwende initiatieven op het vlak van mobiliteit. Of het nu gaat om fietsen, lopen of rijden, het vervoer van personen of goederen, allerlei initiatieven komen in aanmerking voor deze award. De winnaar van de award heeft een positieve en blijvende invloed gehad op de mobiliteitsontwikkeling van Nederland.

De Paul Nouwen Award is een initiatief van de Paul Nouwen Stichting io. Paul Nouwen wordt in Nederland en Europa gezien als een innovatief denker op het gebied van mobiliteit. Hij was onder meer hoofddirecteur van de ANWB. Paul Nouwen overleed op 18 mei 2009.