Koninklijke onderscheiding voor prof. mr. R. Feenstra

Bij gelegenheid van zijn 90e verjaardag is prof. mr. Robert Feenstra bevorderd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving deze hoge onderscheiding uit handen van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin. Professor Feenstra was reeds Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Professor Feenstra geniet grote faam door zijn studies over het Middeleeuws Romeins recht.

De heer Feenstra was van 1949 tot 1952 als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens was hij tot aan zijn emeritaat in 1985 hoogleraar Romeins recht en zijn geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ook na zijn emeritaat bleef de heer Feenstra uitermate actief. Zo publiceerde hij in 2009 op 89-jarige leeftijd een nieuwe, tweetalige (Latijn en Engels) wetenschappelijke uitgave van De Mare Liberum van Hugo de Groot.

Veel bekende Nederlandse juristen, onder wie leden van de Hoge Raad der Nederlanden, zijn bij hem gepromoveerd. De grote waardering voor zijn wetenschappelijke verdiensten en zijn vele publicaties blijkt niet alleen uit het grote aantal eredoctoraten dat hem in verschillende landen ten deel is gevallen, maar ook uit diverse buitenlandse onderscheidingen. Sinds 1973 is professor Feenstra lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.