Benoeming secretaris-generaal ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

De ministerraad heeft besloten de heer drs. Chr. P. (Chris) Buijink voor te dragen voor benoeming tot secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De benoeming gaat per direct in, op 15 oktober 2010.

De heer Buijink (1954) is sinds 23 februari 2007 secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Zaken. Daarvoor was hij bij hetzelfde ministerie onder andere directeur-generaal Ondernemen en Innovatie, directeur-generaal Ondernemingsklimaat en plaatsvervangend secretaris-generaal. De heer Buijink studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

De benoeming bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie volgt op de instelling van dat ministerie en het daarin opgaan van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Onder leiding van minister Verhagen en staatssecretaris Bleker zal de heer Buijink met de staf van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie werken aan een duurzame versterking van de concurrentiekracht van de Nederlandse economie en de opbouw van het nieuwe ministerie.

De benoeming van de heer Buijink is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.