Benoeming secretaris-generaal ministerie van Infrastructuur en Milieu

De ministerraad heeft besloten de heer drs. S. (Siebe) Riedstra voor te dragen voor benoeming tot secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Schultz van Haegen-Maas Geesteranus van Infrastructuur en Milieu. De benoeming gaat per direct in, op 15 oktober 2010.

De heer Riedstra (1955) is sinds 1 december 2009 secretaris-generaal  bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarvoor was hij bij hetzelfde ministerie onder andere directeur-generaal Mobiliteit, directeur-generaal Personenvervoer en directeur Algemeen (Goederenvervoer) Beleid. De heer Riedstra studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De benoeming bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu volgt op de instelling van dat ministerie en het daarin opgaan van onderdelen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. 

De benoeming van de heer Riedstra is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.