Beroep ten aanzien van EC beschikking ING

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA 'S-GRAVENHAGE


Datum 16 februari 2010
Betreft Beroep ten aanzien van EC beschikking ING

Ons kenmerk
BFI/2010/266 U
Uw brief (kenmerk)

Bijlagen

Geachte Voorzitter,

De vaste commissie voor Financiën heeft mij verzocht toe te lichten waarom de Staat wel beroep aantekent tegen het onderdeel van de beschikking waarin de terugkoop van de CT1 securities door ING als additionele staatssteun wordt beoordeeld, maar niet ten aanzien van de proportionaliteit van de herstructureringsmaatregelen.

De Staat tekent inderdaad zelfstandig beroep aan tegen de beoordeling van de terugkoop als additionele staatssteun. De Staat legt zich toe op dit punt omdat zij haar investeringen in de financiële sector zo snel mogelijk beëindigd wil zien tegen een gepast rendement. ING heeft daarnaast een breder beroep aangetekend ten aanzien van de beschikking.

Met het oog op deze lopende juridische procedures, met name de procedure van ING, kan ik hierover geen inhoudelijke afwegingen met u delen in aanvulling op mijn eerdere brief aan de Kamer over dit onderwerp als verstuurd op 28 november 2009. Dit zou de lopende procedures bij het Hof in Luxemburg kunnen verstoren, hetgeen allerminst mijn inzet is.

Hoogachtend,

de Minister van Financiën,

Wouter Bos