Bewindspersonen BZK tekenen overdrachtsprotocol

Vertrekkend minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Ernst Hirsch Ballin en de nieuwe minister van BZK Piet Hein Donner hebben donderdagmiddag 14 oktober op het ministerie van BZK de overdrachtsprotocollen getekend.

Dit deden zij in het bijzijn van vertrekkend minister van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) Eimert van Middelkoop, vertrekkend staatssecretaris van BZK Ank Bijleveld en de nieuwe minister voor Immigratie en Asiel, Gerd Leers.

Donner en Hirsch Ballin tekenen overdrachtsprotocol

Piet Hein Donner en Ernst Hirsch Ballin tekenden op 14 oktober de overdrachtsprotocollen

Nieuwe en vertrekkende bewindspersonen toosten op overdracht

Nieuwe en vertrekkende bewindspersonen toosten op de overdracht

De nieuwe minister van BZK, Donner, bedankte de vertrekkende bewindspersonen. Ten slotte toostten de nieuwe en vertrekkende bewindspersonen op de overdracht.

Met de overdracht is ook een aantal taken uitgewisseld met het ministerie van Veiligheid en Justitie. Minister Leers wordt belast met de zorg voor immigratie en asiel. Het gaat om de taken van het ministerie van Justitie op het gebied van vreemdelingen- en asielbeleid, met inbegrip van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, de Dienst terugkeer en vertrek, de grensbewaking in vreemdelingenzaken en de Rijkswet op het personenverkeer. De verantwoordelijkheid voor de Rijkswet op het Nederlanderschap berust bij minister Donner.

De taken van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op het gebied van veiligheid gaan, behalve de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, over naar het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Verder wordt het programma dat was opgedragen aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie als zodanig niet voortgezet. De taken op dit gebied gaan geheel over naar minister Donner, evenals de Rijksgebouwendienst.