Persuitnodiging: internationale conferentie landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering ‘It’s down to earth’

Persuitnodiging: internationale conferentie landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering ‘It’s down to earth’

Van zondag 31 oktober tot en met vrijdag 5 november zijn zo’n 80 landen, internationale organisaties, bedrijven en maatschappelijke organisaties bijeen op de internationale conferentie Landbouw, Voedselzekerheid en Klimaatverandering. Doel is om concrete stappen te nemen richting een meer duurzame, klimaatbestendige landbouwsector die ook een groeiende wereldbevolking kan blijven voeden.

Op de openingsdag, zondag 31 oktober, spreekt onder andere Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en zal Zijne Koninklijke Hoogheid Prins van Wales per video de conferentie toespreken. Tijdens de conferentie zullen ook Zijne Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima en Kofi Annan spreken. De afgevaardigden van landen, bedrijven en organisaties treffen de eerste drie dagen voorbereidingen voor de slotconclusies van de conferentie, de zogeheten “roadmap for action”. Op donderdag en vrijdag gaan ongeveer 55 ministers van landbouw uit verschillende landen van de wereld deze ‘roadmap for action’ definitief vaststellen. Deze roadmap kan een rol spelen tijdens de klimaatconferentie in Cancún, Mexico in december.

Het programma van de conferentie staat op www.afcconference.com.

Op deze site staat ook de inbreng van internationale organisaties. De Wereldbank, FAO en wetenschappers van de Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR) hebben hun visie opgeschreven. Er zijn vele side-events waar nieuwe initiatieven worden gepresenteerd en de investment fair waar bedrijven en organisaties projecten overeenkomen waarmee concrete stappen worden gemaakt op weg naar een duurzame, klimaatbestendige landbouw.

Journalisten kunnen de hele conferentie bijwonen. Alleen de ‘round tables’ met de ministers op donderdag en vrijdag zijn besloten. Accreditatie is verplicht.

Persbriefing: Directeur-generaal Hans Hoogeveen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie geeft op donderdag 28 oktober van 14.00 tot 15.00 uur een persbriefing in Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag. Graag horen wij of u belangstelling heeft voor deze briefing: conferentie@minlnv.nl.

Er is een persconferentie gepland over de resultaten van de ‘roadmap for action’  op vrijdag 5 november om 13.30 uur, vlak voor de plenaire presentatie van deze roadmap.

Tijdens de conferentie kunt u ook contact opnemen met de woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Murco Mijnlieff, 06 2001 3686.

De conferentie vindt plaats in het World Forum Theatre, Churchillplein 10 2517 JW, Den Haag.
Meer informatie, website conferentie: www.afcconference.com

Accreditatie: aanmelden bij conferentie@minlnv.nl; Journalisten die willen komen, moeten opgeven: naam, medium, mobiel nummer, emailadres. Iedere journalist, cameraman, geluidsman moet zich kunnen identificeren met een legitimatie en perskaart. Freelancejournalisten moeten een brief van de redactie meenemen voor welk medium ze schrijven.