Toestemming openbaar gesprek met DNB en AFM

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

Datum 18 maart 2010
Betreft Toestemming openbaar gesprek met DNB en AFM

Ons kenmerk
FM/2010/3885 M
Uw brief (kenmerk)
2010D13372
Bijlagen

Geachte voorzitter,

Naar aanleiding van het verzoek van de vaste Kamercommissie voor Financiën toestemming te verlenen voor een openbaar gesprek met DNB en de AFM over het eerste bestuurdersonderzoek DSB Bank bericht ik u als volgt.

Ik heb geen bezwaar tegen het verzochte openbare gesprek voor zover - gelet op de ministeriële verantwoordelijkheid - het gesprek ertoe strekt de president van DNB en de voorzitter van het bestuur van de AFM als deskundige op technische aspecten te bevragen en feitelijke informatie in te winnen. Bovendien acht ik het wenselijk tijdens het gesprek geen onderwerpen te behandelen die deel uitmaken van het onderzoek dat momenteel wordt verricht door de commissie van onderzoek DSB Bank.

Ten overvloede wil ik graag het volgende opmerken. De heer Wellink en de heer Hoogervorst zijn gebonden aan een geheimhoudingsplicht op basis van de artikelen 1:89 tot en met 1:93 van de Wet op het financieel toezicht. Gezien het onderwerp van het gesprek betekent dit dat zij beperkt zijn in het verstrekken van informatie.

Een kopie van deze brief zend ik aan de president van DNB en de voorzitter van het bestuur van de AFM.

Hoogachtend,

de minister van Financiën,

mr.drs. J.C. de Jager