Video: Dienstenloket schept duidelijkheid voor dienstverlener

De Europese Commissie heeft begin oktober 2010 een film uitgebracht waarin zij de voordelen van de Dienstenrichtlijn en in het bijzonder het Dienstenloket benadrukt.

De Dienstenrichtlijn die vanaf 2010 in de EU geldt, maakt het voor dienstverleners gemakkelijker om binnen Europa te ondernemen. Alle lidstaten hebben door de richtlijn de bezem door hun regelgeving gehaald en een centrale overheidswebsite (het “Dienstenloket”) opgetuigd die hen helder en duidelijk informeert over alle regels waaraan dienstverleners moeten voldoen.

Antwoord voor bedrijven

Vergunningen afhalen aan de balie? Dat hoeft niet meer, dat kan elektronisch via dit centrale loket. In Nederland is het Dienstenloket ondergebracht bij het bestaande portaal voor ondernemers, Antwoordvoorbedrijven.nl. Sinds begin 2010 staat daar alle informatie over wetten, regels, vergunningen en dergelijke die in Nederland gelden. Ook kunnen alle formaliteiten met de overheid online geregeld worden via dit loket.

Film voor dienstverleners

Omdat veel ondernemers het Dienstenloket nog niet kennen, heeft de Europese Commissie een kort filmpje uitgebracht. Het filmpje richt zich in het bijzonder tot het Midden- en Kleinbedrijf. Het MKB heeft immers een belangrijke positie op het gebied van het verrichten van diensten.

In het filmpje wordt ook getoond hoe ondernemers in de dienstensector via het “EU-go”-portaal het elektronische loket in een andere lidstaat kunnen vinden.