Hans Dorrestijn stuurt mensen naar Consuwijzer.nl

Veel consumenten zijn niet goed op de hoogte van hun rechten. Een campagne met cabaretier Hans Dorrestijn moet ze wijzen op het bestaan van Consuwijzer.nl.

Deze site van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kan de eerste stap zijn naar de oplossing van een conflict.

In radiospots van de campagne ‘Ik moet naar Consuwijzer’ bezingt Dorrestijn alledaagse consumentenproblemen zoals het stopzetten van een ongewenst sms-abonnement, een mislukte online aankoop of het kiezen van een energieleverancier.

Mobiele site

Naast de nieuwe campagne heeft Consuwijzer sinds woensdag 20 oktober 2010 ook een nieuwe mobiele site. De adviezen op www.consuwijzer.nl zijn vooral gericht op situaties onderweg. Bijvoorbeeld wat te doen als je bagage niet is aangekomen op de luchthaven.

Optreden tegen misstanden

Consuwijzer.nl is het informatieloket van de overheid voor consumenten. Voor dit loket werken drie organisaties van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie samen. Dat zijn de NMA, de Consumentenautoriteit en de Opta. Klachten die binnenkomen bij Consuwijzer zijn een belangrijke bron van informatie voor toezichthouders om op te treden tegen misstanden.

De website van ConsuWijzer werd in 2009 ruim twee miljoen keer bezocht. Daarnaast beantwoordde de organisatie in 2009 ruim 100.000 vragen en klachten van consumenten over hun rechten beantwoord.