Landmacht lanceert spectaculaire video’s (video)

Meekijken over schouders van militairen in het veld geeft een mooie indruk van de wereld van de landmacht. Daarom zijn er op werkenbijdelandmacht.nl nieuwe filmpjes gelanceerd die een impressie geven van de verschillende wapens en dienstvakken.

De films duren nooit langer dan 2 minuten en daar is bewust voor gekozen, vertelt Paul Klaessen, campagnemanager van de landmacht. “We willen onze doelgroep niet kwijt raken op de site.” Dat lukt aardig. In korte tijd is het beeldmateriaal al duizenden keren bekeken. Met ruim 6000 keer steekt de video van de pantserinfanterie er met kop en schouders bovenuit.

Meekijken over schouders van militairen in het veld geeft een mooie indruk van de wereld van de landmacht. Daarom zijn op de site werkenbijdelandmacht.nl in oktober 2010 nieuwe filmpjes gelanceerd die een impressie geven van de verschillende wapens en dienstvakken.

Binden en boeien

Klaessen: “De gedachte dat onze doelgroep gewend is op een heel andere manier naar beelden te kijken stond centraal. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de eigen gemaakte filmpjes op Youtube. Daarnaast moeten we onze doelgroep binden en boeien aan ons merk. Daaruit ontstond het idee korte verhalen vanuit het perspectief van de militair te vertellen. Zo krijgt de kijker het gevoel er echt bij te zijn.”

De films zijn te vinden op werkenbijdelandmacht.nl/vakgebieden of via de speciale YouTube-pagina: www.youtube.com/user/werkenbijdelandmacht