Nederland heeft eerste EU Dienstenloket met mobiele website

Antwoord voor bedrijven heeft een Engelstalige mobiele versie van de website gelanceerd. In augustus 2010 werd al de Nederlandstalige mobiele website gelanceerd. Hiermee is Antwoordvoorbedrijven.nl de eerste Nederlandse overheidssite met een Engelstalige mobiele website. Ook is Nederland het eerste EU Dienstenloket met een mobiele website.

Toenemend aantal mobiel bezoek

Antwoordvoorbedrijven heeft een mobiele versie ontwikkeld omdat het mobiel bezoek aan de site fors stijgt. Het bezoek steeg van 100 bezoeken per week in januari tot 350 per week op dit moment. Bovendien is de verwachting dat mobiel bezoek de komende jaren nog meer toeneemt.

De gebruiksvriendelijkheid van mobiel.antwoordvoorbedrijven.nl is voor mobiel bezoek beter dan die van de reguliere website.

Tijdens een usability-onderzoek werd dit door ondernemers bevestigd. De verbeterpunten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid die uit hetzelfde onderzoek naar voren kwamen zijn nu doorgevoerd en de website is gereed voor mobiel gebruik.

Toegankelijk voor alle EU-ondernemers

Dankzij de EU Dienstenrichtlijn heeft iedere lidstaat een zogenaamd Dienstenloket waar EU-ondernemers gemakkelijk overheidsinformatie kunnen vinden in een ander land. Antwoord voor bedrijven is het Nederlandse Dienstenloket.

Om de informatie toegankelijker te maken voor alle EU-ondernemers is de reguliere website vertaald in het Engels, de internationale naam is Answersforbusiness.nl.

Voor mobiel bezoek uit het buitenland geldt hetzelfde. Ook daar wordt een forse groei verwacht van mobiel bezoek en die moet de informatie ook op een gebruiksvriendelijke manier kunnen bereiken. Met de Engelstalige mobiele site kan dat nu.