Hoog water in Limburg maar geen overstromingen verwacht

De provincie Limburg blijft nog de hele week last houden van hoog water, maar er worden geen problemen of overstromingen verwacht.

De piek is Roermond zonder problemen gepasseerd, maandagavond wordt de hoogste waterstand bij Venlo verwacht. De waterstanden en afvoer van de Maas bij Maastricht bleven ook zondagochtend stabiel, zo werd bekendgemaakt door de hulpdiensten, nadat ze de laatste prognose met Rijkswaterstaat hadden besproken. De Maas stijgt zelfs iets, naar verwachting tot 47 meter boven NAP bij het meetpunt Sint Pieter in Maastricht, maakte de gemeente Maastricht bekend.
Bezoek staatssecretaris Atsma

Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) heeft zondag bezoeken gebracht aan de dorpen Steyl en Itteren. Hij liet zich daar bijpraten over de maatregelen die genomen worden tegen het hoogwater. Atsma toonde zich na afloop onder de indruk. 'Ik wilde vooral weten of de voorzieningen die sinds de overstromingen van 1995 zijn getroffen, werken', zei hij.
Geen reden tot paniek

De staatssecretaris merkte op dat alles goed verliep en dat er op geen enkel moment reden tot paniek was. In Itteren sprak Atsma met onder anderen de Limburgse gouverneur Leon Frissen en voorzitter Jan Schrijen van het waterschap Roer en Overmaas. Het was ook de bedoeling dat Atsma naar Borgharen zou gaan, maar daar was geen tijd voor.