Atsma bezoekt Steijl, Borgharen en Itteren

''Ik ben onder de indruk van de manier waarop bewoners, Rijkswaterstaat en de andere overheden omgaan met deze hoogwatersituatie. Er wordt adequaat gereageerd en de veiligheid van de inwoners staat duidelijk voorop. Dat is ook hoe het hoort'', aldus staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu. 

Atsma bracht zondagmiddag een bezoek aan Steijl, Borgharen en Itteren in Limburg. De staatssecretaris bezocht onder andere de bedienpost van de stuw bij Borgharen en sprak met bewoners in het dorp Itteren waar sinds afgelopen week het stijgende water voor overlast zorgt.

Daarnaast liet de staatssecretaris zich informeren over de actuele situatie, de prognoses en de maatregelen die genomen worden door Rijkswaterstaat, de waterschappen, gemeenten en provincie.  Atsma: ''Het is duidelijk dat alle dijkversterkingen en de hogere kades die de afgelopen jaren zijn aangelegd nu grotere problemen voorkomen. Maar waterveiligheid verdient blijvend onze aandacht, ook voor de toekomst. Hier zal ik mij voor blijven inzetten''.