Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie Ashton bezoekt Nederland

Dinsdag 11 januari 2011 brengt Catherine Ashton, Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie en vice-voorzitter van de Europese Commissie, een bezoek aan Nederland. Op de agenda staat onder meer een ontmoeting met minister-president Rutte. Tijdens dit kennismakingsgesprek zal de gezamenlijke Europese inzet in de wereld, de EUPOL – politietrainingsmissie in Afghanistan en de vorming van een Europese diplomatieke dienst aan de orde komen.

Naast haar bezoek aan de minister-president heeft mevrouw Ashton ook een ontmoeting met minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken. Zij bespreken de internationale actualiteiten, waaronder geweld tegen religieuze minderheden. Tevens staat een bezoek aan de Tweede Kamer op het programma.