Simon Smits directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen ad interim

Per 1 januari 2011 is directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, Roderick van Schreven teruggekeerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sinds 2006 was hij vanuit dit ministerie gedetacheerd bij het ministerie van Economische Zaken. Simon Smits wordt per 15 januari 2011 directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen ad interim. Op dit moment is hij waarnemend directeur-generaal Europese Samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Simon Smits (55) studeerde Engelse taal- en letterkunde en  Internationaal  Recht aan de VU in Amsterdam. Hij trad in 1983 in dienst bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Simon Smits was ondermeer  hoofd Bureau secretaris-generaal, hoofd Economische afdeling bij de ambassade in Zuid-Afrika, hoofd Natuur en Milieu bij de Permanente Vertegenwoordiging bij de EU en Senior Advisor Government Relations bij Shell International.

Meer informatie:

De gegevens van de woordvoerders te vinden op http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/eleni/contact-met-eleni/informatie-voor-de-pers

Volg het ministerie : 
via www.twitter.com/ELenInieuws
of op www.Facebook/MinELenI

Het laatste nieuws van EL&I is ook te vinden op: www.rijksoverheid.nl/eleni.
Op deze site zijn ook videoverslagen van de werkbezoeken te vinden.