Seminars financieel beheer INTERREG-projecten in de praktijk

Het ministerie van IenM, in samenwerking met INTERACT (het Europese kennisoverdrachtprogramma van INTERREG), organiseert op 15 en op 16 februari 2011 twee seminars over het financiële beheer van INTERREG-projecten.

Met deze seminars wordt gehoor gegeven aan de wens van deelnemers aan INTERREG-seminars uit 2010, die vroegen om vervolgbijeenkomsten, liefst vóór de volgende ronde van betalingsverzoeken (‘payment claims’).

De seminars zijn bedoeld voor mensen die daadwerkelijk betrokken zijn bij opstelling of goedkeuring van betalingverzoeken, zoals eerstelijncontroleurs (‘First Level Controllers’) en financieel managers van Nederlandse partners in de INTERREG-programma’s Noord-West Europa, Noordzee Regio, IV/C en ESPON.

Case studies centraal

Tijdens de bijeenkomsten zullen case studies centraal staan, waarbij onder meer stilgestaan wordt bij de toelatingscriteria voor declaraties, die van programma tot programma kunnen verschillen. Daarnaast wordt voldoende gelegenheid gegeven om te overleggen met collega-controllers in INTERREG-projecten.

Een punt van aandacht: omdat de casestudies worden voorbereid en begeleid door INTERACT, zal de voertaal grotendeels Engels zijn.

Plaats en tijd

15 februari, 10.00 – 16.00 uur:
Jaarbeurs, Utrecht

16 februari, 10.00 – 16.00 uur:
Ministerie van IenM
Vestiging Rijnstraat 8 (hoofdgebouw van het voormalig ministerie van VROM)
2515 XP  Den Haag

Inschrijven

Inschrijven kan tot uiterlijk 10 februari per email: interreg@minvrom.nl
Vermeld daarbij de volgende gegevens:

  • Voor welke dag u zich aanmeldt;
  • Uw naam en contactgegevens;
  • De organisatie waar u werkt;
  • De naam van uw project;
  • Uw functie binnen het project; 
  • Eventuele onderwerpen die u graag behandeld zou zien.

Zonder tegenbericht gaan we er van uit dat u geen bezwaar hebt tegen vermelding van uw contactgegevens op de deelnemerslijsten, opdat u later gemakkelijk contact met elkaar kunt opnemen.

Mochten er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, dan wordt de volgorde van aanmelding aangehouden. Houd er rekening mee dat u zich op beide dagen bij binnenkomst moet kunnen legitimeren. Deelname is gratis, maar de organisatie is niet kosteloos. Mocht u na aanmelding toch verhinderd zijn, dan wordt tijdige afmelding zeer op prijs gesteld.