Minister Verhagen wil zicht op plannen Groningen CO2-opslag

Minister van Economische zaken, Landbouw en Innovatie Verhagen brengt donderdag 3 februari 2011 een werkbezoek aan Groningen om meer zicht te krijgen op de gevoelens over de CO2-opslag die leven in de noordelijke provincies.

Bedrijven en bestuurders in het noorden hebben belangstelling voor een dergelijk project. Er zijn drie gasvelden voorgesteld die in aamerking zouden kunnen komen voor de opslag van CO2.

Minister Verhagen spreekt in Groningen met alle betrokkenen: bewoners en burgemeesters van gemeenten waar eventueel opslag zou plaatsvinden, milieugroepen, bedrijven, de Commissaris van de Koningin, en de betrokken gedeputeerden.

Om klimaatverandering tegen te gaan bekijkt het kabinet de mogelijkheden van een grootschalig demonstratieproject van de opslag van het broeikasgas CO2. Naast de veiligheid weegt daarbij het lokale draagvlak zwaar mee.

Noot voor de redactie

  • Minister Verhagen geeft na afloop van de gesprekken in het Provinciehuis, Martinikerkhof 12, te Groningen om 17 uur een persconferentie. U kunt zich aanmelden bij woordvoerder Bart Visser van het ministerie EL&I, tel: 070 379 6232, mob:

    0611376399, b.visser@minez.nl

  • Voor meer informatie over het bezoek kunt u contact opnemen met de woordvoerder Bart Rijs, tel: 070 370 75 52, mob: 06 461524 39, b.j.m.rijs@minez.nl