Benoeming nieuwe bestuursvoorzitter van de AFM

Minister De Jager van Financiën heeft dr. R. (Ronald) Gerritse per 1 mei aanstaande benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Hij volgt Hans Hoogervorst op.

Ronald Gerritse (1952) is nu nog secretaris-generaal van het ministerie van Financiën. Deze functie heeft hij sinds 2003.  Daarbij is hij sinds 2008 ook thesaurier-generaal . Eerder was Gerritse secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, algemeen secretaris van de Sociaal-Economische Raad en directeur van het Instituut voor Onderzoek en Overheidsuitgaven. Gerritse studeerde Economie aan de Vrije Universiteit.

De AFM houdt toezicht op het gedrag van en de informatieverstrekking door alle partijen op de financiële markten in Nederland, dat wil zeggen op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. Doel van de AFM is het waarborgen van het vertrouwen in open en eerlijke financiële markten door toe te zien op ordelijke en transparante financiëlemarkt processen, zuivere verhoudingen tussen marktpartijen en zorgvuldige behandeling van cliënten.