Leers en Knapen brengen bezoek aan Parijs

Op woensdag 9 februari bezoeken minister Leers voor Immigratie en Asiel en staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken Parijs. Gezamenlijk spreken zij met minister Hortefeux van Binnenlandse Zaken. Aan de orde zijn onder meer het Europees gezinsmigratiebeleid, het Europees asielbeleid en de criteria voor toetreding van Bulgarije en Roemenië tot Schengen.

Daarna spreekt minister Leers met de Franse Secretaris-Generaal van Binnenlandse Zaken Fratacci voor Binnenlandse Zaken over het gemeenschappelijk Europees migratiebeleid. Tegelijkertijd ontmoet staatssecretaris Knapen de minister van Europese Zaken Wauquiez voor een onderhoud over financiële perspectieven van de EU en de Eurocrisis.

Na afloop van dit gesprek zal een ontmoeting plaatsvinden tussen Minister Wauquiz en de beide Nederlandse bewindspersonen over het verloop van de besprekingen.

Later op de middag bezoekt minister Leers het Centre de Rétention in Vincennes, waar vreemdelingenbewaring wordt toegepast. Staatssecretaris Knapen spreekt met de Secretaris-Generaal van de OESO Angel Gurria en de voorzitter van DAC Brian Atwood over aanpassing van de criteria voor de besteding van ODA-gelden.