Staatssecretaris Henk Bleker ontvangt Duitse minister Ilse Aigner

Op woensdag 2 maart 2011 brengt Ilse Aigner, de Duitse minister van Voeding, Landbouw en Consumentenbescherming, een bezoek aan Nederland in het kader van de toekomst van het Europees Landbouwbeleid.

Persmoment

Tijdens het bezoek is van 16.30 tot 16.50 uur een persmoment met staatssecretaris Bleker en minister Aigner op boerderij Polderzicht, Polderzicht 24, 1191 JR, Ouderkerk a/d Amstel. Zie ook www.boerderijpolderzicht.nl. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd dit persmoment bij te wonen. U wordt verzocht zich aan te melden via c.m.heijdra@minlnv.nl.

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Tijdens het bezoek van minister Aigner aan Nederland hebben Bleker en Aigner een gesprek over verschillende onderdelen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en de toekomst hiervan na 2013. Duitsland en Nederland zijn in de geschiedenis van het Europees landbouwbeleid vaak belangrijke spelers geweest als het gaat om het bereiken van compromissen op EU-niveau. Inzet van Bleker is om dat in de toekomst voort te zetten. De Europese Commissie komt naar verwachting in oktober dit jaar met voorstellen voor het nieuwe Europese landbouwbeleid.

Verscheidenheid landbouw en landschap

Daarnaast krijgen minister Aigner en staatssecretaris Bleker een rondleiding op de kleine melkveehouderij Polderzicht in de polder De Ronde Hoep, onder de rook van Amsterdam. Hier is de druk van de stad op het platteland duidelijk voelbaar. De boerderij geeft een goede indruk van de verscheidenheid van het Nederlandse landschap en de Nederlandse landbouw.

  • Mededeling voor de redactie (niet voor publicatie): indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Cindy Heijdra, woordvoerder ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), 070-3785107 en 06-20013684.