Ambassade roept Nederlanders op Ivoorkust te verlaten

De Nederlandse ambassadeur in Ghana, Gerard Duijfjes, heeft alle Nederlanders in Ivoorkust opgeroepen het land te verlaten.

De veiligheidssituatie in Ivoorkust is de afgelopen dagen zichtbaar aan het verslechteren en geweld is aan de orde van de dag in verschillende wijken van de hoofdstad Abidjan. De activiteiten van burgermilities nemen toe en de kans op agressie tegen buitenlanders wordt groter. Nederlanders die nu nog in Ivoorkust verblijven, wordt dan ook geadviseerd om zich alleen overdag te verplaatsen en gebruik te maken van grote doorgaande wegen. Vanwege de slechte veiligheidssituatie worden alle reizen naar Ivoorkust al geruime tijd ontraden.

Op dit moment verblijven zo’n 52 Nederlanders in Ivoorkust, de meeste in de hoofdstad Abidjan. De ambassade in Ghana en het honorair consulaat in Abidjan staat met hen in contact.