Apeldoornconferentie over toekomst stedelijke inrichting

Een groep van meer dan honderd toonaangevende experts uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk is deze dagen bijeen in Rotterdam om te spreken over het thema Making Successful Cities. De tiende editie van de Apeldoorn: British-Dutch Dialogue Conferentieserie wordt georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Britse Foreign and Commonwealth Office en de British Council.

De conferentie werd zondag door SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan geopend en duurt tot en met dinsdag. De conferentie is een platform voor Britse en Nederlandse vertegenwoordigers vanuit onder meer het bedrijfsleven, (semi-)overheid, de culturele sector en de wetenschap om de laatste inzichten uit te wisselen over een actueel onderwerp.

De conferentieserie werd in 1999 gelanceerd. Sindsdien staan de Apeldoorn Conferenties te boek als invloedrijke en belangrijke fora op hoog niveau. De uitwisseling van innovatieve ideeën, ervaring, expertise en ‘best practices’ vanaf beide zijden van de Noordzee draagt al meer dan tien jaar bij aan versterking van de Brits-Nederlandse relaties.