Ter inzage vergunningaanvraag brandstofdiversificatie in de Kernenergiecentrale Borssele

Op 8 juli 2010 heeft N.V. EPZ, eigenaar van de Kerncentrale in Borssele, een aanvraag ingediend om - naast verrijkt uranium - ook twee andere brandstoffen te mogen gebruiken, te weten mengoxide splijtstof (MOX) en gecompenseerd verrijkt gerecycled uranium (c-ERU).

Ontwerpbeschikking

Voor deze vergunningswijziging heeft EPZ ook een milieueffectrapport (MER) opgesteld, waarop eerder kon worden ingesproken.

Naar aanleiding van de aanvraag van EPZ is een ontwerpbeschikking opgesteld, waarbij met de gevraagde wijzigingen wordt ingestemd. Daarnaast zijn 2 ambtshalve wijzigingen van de vergunningvoorschriften meegenomen.

Zienswijze indienen

Van de ontwerpbeschikking en de mogelijkheid tot inspraak is op 9 maart 2011 openbaar kennisgegeven. Een ieder kan van 10 maart t/m 20 april 2011 zienswijzen indienen. Dit kan schriftelijk, per email of mondeling. Meer informatie staat in de kennisgeving.

Inspraaktermijn verlengd tot en met 9 mei 2011

Doordat de kennisgeving voor de ontwerpbeschikking brandstofdiversificatie in de Kerncentrale van Borssele pas op 28 maart  2011 in de Staatscourant heeft plaatsgevonden, is de inspraaktermijn verlengd tot en met 9 mei 2011.

Dit houdt in dat  iedereen nog tot en met 9 mei 2011 zienswijzen kan indienen tegen de ontwerpbeschikking.  
Reeds ingediende zienswijzen naar aanleiding van de kennisgeving van 9 maart  2011 blijven uiteraard geldig en zullen ook worden meegenomen in de verdere procedure.