Vossenfamilie via camera’s te volgen

Staatsbosbeheer heeft in het natuurgebied de Oostvaardersplassen vier camera’s opgehangen in en bij een vossenburchrt. Via de website volgdevos.nl krijgen bezoekers een bijzondere kijk in het leven van de vossenfamilie in de burcht.

Leven vossenfamilie

In de Oostvaardersplassen leven ongeveer vijftig vossen. Omdat ze hier in alle vrijheid leven, zijn ze ook overdag te zien. De camera’s zijn opgehangen om meer te weten te komen over de rol van vossen in dit natuurgebied en het leven van een vossenfamilie.

Jongen werpen

Eind januari zagen boswachters van Staatsbosbeheer de eerste vos de burcht verkennen. In de weken daarna werd steeds vaker een paartje in de burcht gespot. Spannend is nog wel of ze hier komend voorjaar ook hun jongen gaan werpen.

Webcams bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft goede ervaringen met webcams. In 2007 werd bij het nest van de zeearenden een webcam gehangen. De zeearenden broedden dat jaar voor de tweede keer met succes. Veel bezoekers konden dagelijks meegenieten met het groter wordende zeearendjong.

Staatsbosbeheer is een verzelfstandigde organisatie en valt onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. De organisatie beheert 250.000 hectare natuur in Nederland