Benoemingen hoofdofficieren van Justitie

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie mee ingestemd om de heren mr. H. Korvinus, mr. F. Westerbeke en mr. G.T. Hofstee voor te dragen voor benoeming tot hoofdofficier van Justitie. 

De heer Korvinus gaat naar Den Haag, de heer Westerbeke naar Rotterdam en de heer Hofstee naar Amsterdam. De benoemingen gaan in per 1 april 2011.

De heer Korvinus is momenteel hoofdofficier in Rotterdam. Hij studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Achtereenvolgens werkte de heer Korvinus als rechter-plaatsvervanger en rechter bij de rechtbank Rotterdam. Daarna was hij kantonrechter in Alphen aan den Rijn, Leiden en Gouda en vervolgens vicepresident van de rechtbank Rotterdam. In 2000 werd hij benoemd tot fungerend hoofdofficier van Justitie van de politieregio Hollands Midden. Daarna werd hij hoofdofficier van de arrondissementsparketten Dordrecht en Rotterdam.

De heer Westerbeke is op dit moment hoofdofficier te Utrecht. Hij studeerde aan de Politie Academie in Apeldoorn en aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De heer Westerbeke werkte achtereenvolgens bij de gemeentepolitie Rotterdam en het ministerie van Justitie waar hij onder andere als directeur leiding gaf aan het Centraal Justitieel Incassobureau. In 1994 werd hij benoemd tot officier van Justitie in Rotterdam. De heer Westerbeke keerde in 1999 terug naar de politie als plaatsvervangend korpschef van de regiopolitie Kennemerland. Van 2005 tot 2009 was hij plaatsvervangend korpschef van het Korps Landelijke Politiediensten. Daarna volgde zijn benoeming tot hoofdofficier van Justitie in Utrecht.

De heer Hofstee is thans hoofdofficier in Den Haag. Hij studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Na de opleiding tot rechterlijk ambtenaar werd hij in 1987 benoemd tot officier van Justitie in Amsterdam. In 1992 stapte hij over naar het arrondissementsparket Utrecht waar hij in 1998 werd benoemd tot plaatsvervangend hoofdofficier. Daarna was hij plaatsvervangend hoofdofficier in Amsterdam en hoofdofficier in Breda en Den Haag.