Oproep aan Nederlanders in Jemen: Verlaat het land

De Nederlandse ambassadeur in Sana’a (Jemen), Harry Buikema, heeft vandaag alle Nederlanders in Jemen opgeroepen om het land op een zo kort mogelijke termijn te verlaten via de reguliere, commercieel beschikbare vluchten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Jemen.

In Jemen is sprake van toenemende politieke onrust in het gehele land en een snelle verslechtering van de veiligheidssituatie. In Sana’a, Aden en Taizz hebben zich gisteravond en vandaag gewelddadige confrontaties voorgedaan tussen demonstranten en veiligheidsdiensten. Daarnaast is er een verhoogd risico op terroristische aanslagen, zijn er oplaaiende tribale ongeregeldheden en is er een permanent hoog gijzelingsrisico.

Er verblijven momenteel ongeveer 60 Nederlanders in Jemen. De ambassade staat met hen in contact.