Binnenvaartondernemingen krijgen werktijdverkorting vanwege stremming Rijn - gecorrigeerde versie

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aan 35 binnenvaartondernemingen werktijdverkorting verleend. De bedrijven hadden de werktijdverkorting onlangs aangevraagd vanwege een stremming in de Rijn bij Sankt Goarshausen in Duitsland als gevolg van een gekanteld tankschip vol zwavelzuur.

De stremming ontstond op 13 januari en op 14 februari 2011 werden de vaarbeperkingen opgeheven. De binnenvaartondernemingen konden in die periode werktijdverkorting aanvragen. Werktijdverkorting is verleend vanaf de datum waarop de aanvraag was ontvangen tot en met 14 februari 2011.

Volgens Kamp was de stremming een uitzonderlijke en onvoorziene situatie die niet tot het normale ondernemersrisico kon worden gerekend.