Knapen bezoekt Tunesië

Staatssecretaris Ben Knapen is op weg naar Tunesië waar hij zich op de hoogte wil stellen van de humanitaire situatie aan de grens met Libië die sinds het begin van de onrust in februari door ruim  143.000 mensen is overgestoken. In totaal vluchtten ruim 265.000 mensen naar buurlanden van Libie.

Tijdens dit werkbezoek van een dag zal hij de grens bezoeken en een opvangkamp voor uit Libië gevluchte arbeidsmigranten. ’s Middags reist de staatssecretaris door naar de hoofdstad Tunis voor een gesprek met de interim-regering van president Foued Mebazaa en Tunesische mensenrechtenverdedigers. 

Nederland heeft 1,5 miljoen euro uitgetrokken voor noodhulp en opvang via de Federatie van het Internationale Rode Kruis en de Halve Maan en UNCHR in Tunesië en Egypte. In totaal is door Europese lidstaten en de Europese Unie ruim 67 miljoen uitgetrokken voor noodhulp.