Denktank ComplexeZorg geïnstalleerd

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) heeft vandaag de Denktank Complexe Zorg geïnstalleerd. Met de vorming van de Denktank  lost de bewindsvrouw een belofte aan de Tweede Kamer in.

Tijdens een debat over vrijheidsbeperkende maatregelen voor een 18 jarige jongen die is opgenomen in de instelling 's Heerenloo kondigde Veldhuizen van Zanten aan een groep deskundigen bijeen te brengen en hen advies te vragen over hoe vrijheidsbeperkende maatregelen kunnen worden voorkomen.
De precieze taakomschrijving van deze groep luidt als volgt:
De denktank heeft tot taak te verkennen hoe schijnbaar perspectiefloze zorgsituaties kunnen worden vlotgetrokken zodat cliënten met complexe zorgvragen zich zoveel mogelijk in vrijheid kunnen bewegen.
De voorzitter van de denktank is Prof. dr. L.M.G.Curfs (hoogleraar verstandelijk gehandicapten aan de Universiteit van Maastricht/Gouverneur Kremers centrum).

De andere leden zijn:
Drs F. A. Scholte: arts verstandelijk gehandicapten en voorzitter van de    European Association Intellectual Disability Medicine;
Mw drs R. de Wit: directeur CCE Nederland;
Mw drs J. Kingma : arts verstandelijk gehandicapten (consulent CCE);
Drs F. van der Linden: manager s’Heerenloo;
Mw drs J. Haverschmidt : gz psycholoog bij de Hartekampgroep Heemstede;
Prof dr C. Hertogh: hoogleraar ethiek voor de zorg aan kwetsbare ouderen;
Drs. J. Fidder: bestuurder bij Ipse de Bruggen;
Mw C. de Kimpe: ouder cliënt na voordracht van VG-belang;
Dhr J. Terlouw: directeur Kans Plus/platform VG;;
Dhr W. Westveer directeur LFB, na voordracht van LFB.  
En Mw drs. L.P. Claessen: programmaleider gehandicaptenzorg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg zal als waarnemer aanwezig zijn.