Benoeming directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) mee ingestemd om de heer drs. G.J. (Gert-Jan) Buitendijk voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties bij het ministerie van BZK. De benoeming gaat in op 18 maart 2011.

De heer Buitendijk (43) is vanaf 19 mei 2010 waarnemend directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was hij achtereenvolgens directeur Financieel-Economische Zaken en directeur Openbaar Bestuur en Democratie bij het ministerie van BZK. Eerder werkte hij bij het ministerie van Financiën, onder andere bij de Inspectie Rijksfinanciën. Naast een ambtelijke carrière in Den Haag was hij van 1998 tot eind 2006 ook loco-burgemeester/wethouder van de gemeente Strijen.

De heer Buitendijk studeerde politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is de opvolger van mevrouw drs. A. C. van Es, die in mei 2010 wethouder is geworden in Amsterdam. De benoeming van de heer Buitendijk is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.